U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bryce Canyon

 

Algemene informatie

Bryce canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah en is eigenlijk een soort verzameling van geschakelde amphitheaters, veel hoodoos (stenen pilaren in allerlei vormen en kleuren) en veel verschillende kleuren. Het park is ongeveer 143 vierkante kilometer en ligt op een gemiddelde hoogte van 2650 meter. De toegangsprijs van het park is 30$ per auto (een week geldig) ongeacht het aantal inzittenden en frequentie van bezoek. De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo). Het park heeft een visitorcenter, boekwinkel, souvenirshop en op verschillende plekken in het park zijn toiletten. 

Klimaat

Omdat het park zo hoog ligt (tot 2850 meter) ligt de temperatuur gedurende het hele jaar lager dan in de lager gelegen gebieden van Utah. Ook in de zomer is het slim om een warm vest of een jas mee te nemen. Van oktober tm april is er kans op sneeuwval en temperaturen onder nul. Gemiddeld heeft Bryce Canyon 22 droge dagen per maand en behoorlijk wat zonuren. 

Activiteiten en Tijdsbesteding

Het ligt er natuurlijk aan wat het doel van je reis is, of je sportief ben aangelegd of niet en wat de samenstelling van je reisgezelschap is maar 2 dagen kun je er met gemak besteden en geeft je ook de tijd om de prachtige omgeving in je op te nemen. Er zijn vele wandelingen met adembenemende uitzichten en prachtige rotsformaties in allerlei kleuren. Er zijn diverse wandeltrails (zie hieronder) van gemakkelijk tot zwaar. en alleen al om de 14 uitzichtpunten te bezoeken (auto) heb je een hele dag nodig.  

Verblijf

Zelf verblijven wij altijd in hotels of motels en een enkele keer in een lodge in het park. Voor campers zijn er voldoende RV-parks in de buurt. (reserveren in het hoogseizoen) Er zijn 3 mogelijke opties, het dorpje Bryce canyon zelf (1 of 2 hotels, dichtbij maar prijzig), Tropic (klein dorpje kwartiertje rijden van het park, beperkt aanbod) of Panquitch een Dorpje ten noordwesten van Bryce Canyon op een klein half uur afstand (meer aanbod en beter betaalbaar). De toegangsweg vanuit Panguitch is gemakkelijk en snel en de weg loopt ook nog eens door het "Red Canyon National forest" zie de foto's hieronder. (zie voor tips en trucs ook onze pagina reisinfo)

 

Onze eigen ervaringen

Wij hebben het park bezocht in juni 2016 en hadden een mooie kamer in de quality inn (Panguitch). Neem wat te eten en te drinken mee voor de lunch en onderweg want in het park zijn geen voorzieningen hiervoor. We hadden heerlijk weer, maar tot een uur of 12 heb je wel een goede jas of dik vest nodig. De hoogte van het park neemt toe naarmate je dichter bij het eindpunt van de parkweg komt. (Rainbow Point, 2.778 meter) Wij hebben drie trails gelopen van gemakkelijk tot gemiddeld. Hou er rekening mee dat je op grote hoogte loopt (minder zuurstof), je zult dus even moeten acclimatiseren.  Wij waren en zijn nog steeds helemaal onder de indruk van de prachtige kleuren, grillige rotsformaties en donkergroene bomen die op de meest moeilijke plekken groeien. We hebben al heel wat natuur gezien, maar Bryce Canyon kan zeker nog eens op een bezoek van ons rekenen.

Wandelingen (trails)

Hieronder de trails die je in Bryce Canyon kunt lopen, er zijn ook nog meerdaagse trails, hiervoor heb je een vergunning nodig, meer informatie hierover vindt je op de site van het park. De Groene trails zijn gemakkelijk (als je nooit of niet vaak wandelt), de oranje trails zijn voor mensen die vaker wandelen en aan kleine hoogte verschillen gewend zijn en de rode trails zijn zware trails met grote hoogteverschillen.

           Trail Afstand Beschrijving Startpunt
Mossy cave trail 
1,3 km Stroomopwaarts met een riviertje naar een waterval Langs stateroute 12
Rim trail
17,7 km Lange gemakkelijke wandeling (4-5 uur) Afstand afhankelijk
Sunset to Sunrise point trail
1,6 km Langs de rand van het amphitheater Sunsetpoint
Bristlecone loop 1,6 km Bebossing en mooie uitzichten Rainbowpoint
Queens garden trail 2,9 km De minst moeilijke trail die afdaalt in de Canyon Sunrisepoint
Navajo trail 2,2km Loop door het prachtige amphitheater Sunsetpoint  
Towerbridge trail 4,8 km Veel schaduw, langs de Chinawall naar de Towerbridge Noord van Sunrisepoint
Hat shop trail 6,4 km Daal af  en ontdek diverse "balanced rocks" Brycepoint
Swamp canyon trail 7,2 km Daal af in de wat onbekendere gebieden Voorbij Swamp canyon
Fairyland loop 12,9 km Langs the China Wall, Tower Bridge, niet druk bezocht. Fairylandpoint
Peek-A-Boo loop 8,8 km Zwaar, veel hoogteverschillen maar spectaculair. Brycepoint
Riggs spring loop 14,2 km Hoodoos en bomen, veel hoogteverschillen Yovimpapoint

 

Kaarten en plattegronden

Onderstaand een aantal kaarten van het park en de omgeving van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

Bryce Canyon kaartBryce Canyon kaartInformatieve kaartInformatieve kaart Omgevings kaartOmgevings kaart

 

 

 

 

 

Foto's