U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Capitol Reef

 

 Algemene informatie

Capitol Reef ligt in het zuiden van de staat Utah en is eigenlijk een soort grote plooi (meer dan 150 km) in het landschap met daarlangs allerlei grillige rotsvormen. Het park heeft 1 visitor center in de buurt van Fruita en de enige toegangsweg is stateroute 24 tussen Caineville en Torrey. Het park is het gehele jaar open en de toegang is 15$ voor een auto met inzittenden voor 7 dagen.  De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo).  Er zijn nauwelijks toiletten beschikbaar.

Klimaat

De beste tijd om het park te bezoeken is tussen maart en oktober. In de zomer kan het behoorlijk warm zijn en doet het aan als een woestijnklimaat met temperaturen vaak boven de 35 graden. Het park kent gemiddeld weinig regendagen maar de meeste (10-12 per maand) toch in de zomer. Dit komt voornamelijk door onweersbuien die ontstaan door de warmte. In de winter is er kans op sneeuwval. Als je gaat wandelen neem dan voldoende water mee en laat achterblijvers weten welke route je gaat lopen. Check vooraf goed de weersvooruitzichten zodat je je niet laat verrassen. 

Activiteiten en Tijdsbesteding

Capitol reef draait vooral om scenic routes, en mooie uitzicht punten. Je kunt er behoorlijk wat trails lopen, bedenk alleen dat er nauwelijks vegetatie is en je dus de hele wandeling in de brandende zon loopt. Bezoek vooral de kleine wandeling naar het Gooseneck uitzichtspunt, werkelijk adembenemend. Pas op dat je gepaste afstand vanaf de rand houdt er kunnen soms stevige winden staan. 

Verblijf

In zowel Torrey als Fruita is voor een schappelijk bedrag een prima accomodatie te boeken van zeer luxe tot basic.  

Onze eigen ervaringen

Wij bezochten Capitol Reef in Mei 2016. Mooi weer gehad maar zelfs in mei al stevig warm, ik kan me voorstellen dat het hartje zomer niet om uit te houden is. Veel drukte is er niet, op de trails kom je mensen tegen maar het is niet overbevolkt. Parkeren is ruim opgezet en meestal is er voldoende plek. Een hele indrukwekkende plek met een grootsheid die je je niet kunt voorstellen. 

Wandelingen (trails)

Hieronder de (dag) trails die je kunt lopen, er zijn ook nog meerdaagse trails, hiervoor heb je een vergunning nodig, meer informatie hierover vindt je op de site van het park. De Groene trails zijn gemakkelijk (als je nooit of niet vaak wandelt), de oranje trails zijn voor mensen die vaker wandelen en aan kleine hoogte verschillen gewend zijn en de rode trails zijn zware trails met grote hoogteverschillen. De start punten voor de trails vind je hieronder aangegeven op een van de maps.

           Trail Afstand Beschrijving
Capitol Gorge  1,6 km   Diepe canyons
Goosnecks  0,2 km  Mooie views, narrows
Grand Wash  3,6 km  Prachtige uitzichten
Sunset Point  0,6 km  Hele mooie plek voor zonsondergang
Cohab Canyon  2,7 km  Ontdek verstopte canyons
Fremont river          1,7 km  Langs de rivier daarna omhoog voor spectaculaire uitzichten
Hickman bridge  1,4 km  Een 133 feet lange brug
Cassidy arch  2,8 km   Een natuurlijke arch
Chimney rock  5,9 km  Prachtige uitzichten op waterpockets fold
Fremont gorge  3,6 km  Kort maar stevig klimmen en dan langs de rand van de canyon
Frying pan  4,6 km  Verbind Cohad canyon en de Cassidy trails
Golden throne  3,2 km  Uitzichten op Capitol gorge en Golden throne
Navajo knobs  7,6 km   360 graden panorama
Old wagon trail  6,1 km  Door het bos op naar uitzichten op de Henry mountains
Rim Overlook  3,6 km   Uitzichten op Fruita en Waterpocket Fold vanaf een spannend punt

  

Kaarten en plattegronden

Onderstaand een aantal kaarten van het park en de omgeving van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

Parkmap Capitol reefParkmap Capitol reef

Trailmap Capitol reefTrailmap Capitol reef

 

 

 

 

 

Foto's