U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Grand Teton

 

Algemene informatie

Dit park in het noordwesten van de staat Wyoming bestaat grotendeels uit het 130 km lange Teton gebergte met maar liefst meer dan 14 pieken die hoger zijn dan 3500 meter. De hoogste top is op 4198 meter. Omdat het gebergte een zeer jong gebergte is, heeft het geen pre-gebergte. De bergen doemen in een keer in de vallei omhoog. De toegangsprijs voor het park is 30$ voor 7 dagen toegang van een auto met inzittenden. De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo). Het park is het gehele jaar open al zullen er in de winter in verband met sneeuwval en gevaarlijke situaties bepaalde wegen worden afgesloten. Het park heeft een visitor center en bevat nauwelijks toiletten elders in het park. Zie ook de plattegronden onderaan deze pagina.

Klimaat

De beste tijd om het park te bezoeken is van het vroege voorjaar tot het late najaar. In het voorjaar en najaar maak je nog kans op sneeuw maar de hoofdwegen worden prima schoon gehouden. November tm april valt de meeste neerslag (15-18 neerslagdagen gemiddeld per maand), in koude maanden in de vorm van sneeuw. Zomers is het er aangenaam en kan de temperatuur soms oplopen tot 25-30 graden. Let op de zon in hoge gebieden doet extra zijn best dus smeer je huid in met een goede zonnebrand.

Activiteiten en Tijdsbesteding

Door de hoogte en het redelijk onherbergzame gebied beperken de activiteiten zich in dit park tot wandelen en van de uitzichten genieten. Het is een prachtige plek om te kamperen en veel Amerikanen doen dit dan ook. Let op als je gaat kamperen dat je niet mag wild kamperen en je je goed voorbereid op de aanwezigheid van beren. Het plaatsje Jackson langs state route 21 naar het zuiden is beslist een bezoek waard. Niet alleen ligt het prachtig in de vallei omringd door bergen maar ben je waarschijnlijk de enige die geen cowboy hoed draag. Sommige zijstraten van het dorpje zijn niet geasfalteerd en gewoon van zand. Ook zie je hier veel Amerikanen nog op paarden rijden. Als je echt een paar dagen in het park wilt verblijven kun je of een accomodatie in Jackson of Teton village huren. Hier zul je wel je portemonnee voor moeten trekken. Er zijn RV parken en campings in het park beschikbaar die prima te betalen zijn.  

Onze eigen ervaringen

Na 5 dagen in Yellowstone te zijn geweest hebben we de highlights van het park bekeken, dit lukt als je 2 trails doet en wat mooie uitzichtpunten met de auto.  Als je vanuit Yellowstone de zuid uitgang neemt kom je nagenoeg langs alle (vanaf de weg zichtbare) viewpoints. We hebben nog getwijfeld of we nog een dag wilde blijven en het park is er mooi genoeg voor maar wel veel van hetzelfde. Besneeuwde toppen en hoge bergen omringd door bossen. Wij hebben hier maar 1 dag doorgebracht. De route van Yellowstone door Grand teton heen naar het zuiden is werkelijk alsof je door een sprookje rijdt, prachtig. 

 

Wandelingen (trails)

Omdat het voor het lopen van een trail in Grand Teton belangrijk is dat je je in het goede gebied bevindt hebben we hieronder niet de trails beschreven. Daarom hebben we de gedetailleerde beschrijving van het park zelf hieronder in de kaarten en plattegronden sectie staan. Wel hieronder een afbeelding van de route van West Yellowstone (dorpje aan de westelijke ingang) door grand Teton heen naar Jackson (236 km).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaarten en plattegronden

Onderstaand een aantal kaarten van het park en de omgeving van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

Zomer parkmapZomer parkmapWinter parkmapWinter parkmapTrailmapTrailmap      

 

 

 

 

Foto's