U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Joshua tree

 

Algemene informatie

Joshua tree national park ligt in het zuiden van de staat Californië ongeveer 210 km ten oosten van Los Angeles. Het is een zeer droog gebied dat gedeeltelijk in de Colorado desert ligt en gedeeltelijk in de Mohave desert. Een zeer warm gebied met weinig waterbronnen. De Joshua tree wordt beschermd door het park op weinig andere plekken in de wereld komt een dergelijke populatie van deze boom voor. Naast de Joshua trees is het park ook bekend om zijn vreemde landvormen.

 De heuvels en rotsen bestaan uit massief gesteente en hebben vaak vreemde vormen gekregen door erosie, wind en water in de diverse stadia van de geschiedenis van de aarde. Er is een beperkt aantal trails maar er zijn nagenoeg geen plekken waar je water kunt vullen. De toegangs prijs van het park is 25 dollar voor een personenauto met inzittenden. Dit geeft toegang tot het park voor 7 dagen. De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo). Het park heeft 4 visitorcenters, voorzien van boekwinkels, toiletten, picknick tafels, openbare telefoon en watervulpunten. Zie ook de plattegrond(en) onderaan deze pagina.

Klimaat

In Joshua Tree National Park heerst een woestijnklimaat en het is er in de zomermaanden behoorlijk warm. Temperaturen van 35-42 graden overdag komen vaak voor. Zelfs de nachten blijven in de zomer rond de 23 graden schommelen. Er valt nauwelijks regen in dit gebied. Met een gemiddelde van 0,5 mm regen en 29,5 zonnige dagen per maand behoort dit gebied tot aan de droogste van Amerika. Beste tijd om het park te bezoeken is in het vroege voorjaar of late najaar. Neem altijd voldoende water mee als je gaat wandelen en laat anderen weten waar je bent als je een trail gaat lopen.

Activiteiten en Tijdsbesteding

In de zomer is een autorit door het park gecombineerd met 1 of twee korte trails de beste manier om de westkant van het park te verkennen. De west-entrance is dan de beste keuze om het park binnen te gaan, je kunt dan de 40 km lange rit naar de North-entrance van het park met de auto rijden en onderweg bij de diverse gezichtspunten uitstappen voor een foto en een korte trail.  

Verblijf

Palm springs is de beste plaats voor een overnachting en geeft de meest korte toegang 50-70 km tot elke ingang van het park. Palm springs klinkt heel kostbaar maar het is ook een redelijk groot stadje vol met hotels. Vroeg en vooraf boeken levert vaak een goede prijs op. Een drie sterrenhotel in juli of augustus is hier zeer betaalbaar. Dit heeft met de lage bezoekersaantallen in de zomer te maken. Als je toch besluit om in juli of augustus het park te bezoeken neem dan voldoende zon bescherming en water mee en loop geen lange trails. Hiken met kleine kinderen wordt afgeraden in verband met de extreme hitte in de zomer.   

Onze eigen ervaringen

Wij hebben het park in juli 2013 bezocht. Het was verzengend heet. We hadden een dagje over in ons reisprogramma en zijn toch maar even een kijkje gaan nemen. Na een hike van 1,5 uur waren we weer terug bij de auto en dat was behoorlijk inspannend. Het was er droog, warm en geen schaduw plekje te vinden. Let op dat je dichte schoenen draagt, toen wij er waren was er een plaag aan tarantula's (spinnen). Je ziet ze niet maar wordt er wel voor gewaarschuwd. Verplaats geen stenen, heel vaak liggen hier slangen of spinnen onder, laat de natuur de natuur dan gaat het goed. Wij vonden het park heel erg mooi, vooral de rotsformaties afstekend tegen de Joshua trees en de ruigheid van het gebied sprak ons aan. We hebben overnacht in een van de hotels in Palm springs, prima aan te rijden. Het park is behoorlijk groot dus van toerisme heb je niet zo'n last. Probeer heel vroeg te gaan om de warmte te vermijden en check vooraf het weersbericht, wij kregen halverwege onze trail te maken met onweer. 

Wandelingen (trails) (alleen de makkelijke veilige yearround hier beschrijven, staan op de site van park.

Hieronder alleen de trails die je kunt lopen gedurende het hele jaar, er zijn nog veel meer trails (check de website van het park) maar deze zijn niet geschikt om in de zomer te lopen ivm de extreme warmte. Doe dit dan ook niet! De Groene trails zijn gemakkelijk (als je nooit of niet vaak wandelt), de oranje trails zijn voor mensen die vaker wandelen en aan kleine hoogte verschillen gewend zijn en de rode trails zijn zware trails met grote hoogteverschillen of grote afstanden. 

Trail Afstand Beschrijving Startpunt
Bajada  0,4 km   Veel vegetatie, gemakkelijk pad, rolstoel geschikt  0,8 km noord zuidingang
Barker dam  1,8 km   Zie hoe oude bewoners water verzamelde, let op bighorn sheep  Barker dam parking area
Cap rock  0,6 km  Joshua trees, rotsformaties, rolstoel geschikt  Cap rock parking area
Cholla cactus garden  0,4 km   Dichte schoenen aan, duizenden cactussen  32 km noord zuidingang
Cottonwood spring  0,2 km  Fantastische vogel spot locatie en genoeg schaduw  1,5 km oost van cottonwood
Discovery trail  1,1 km  Rotsen, woestijn en veel vreemde vormen.  Skull rock parking area
Hidden valley  1,6 km  Ontdek een door rotsen ingesloten vallei  Hidden Valley picnic area
Hi-view  2,1 km   Stijg 140 meter om de joshua trees te zien en scenic views  NW van blackrock camping
Indian cove  1,1 km   Zie de plekken waar de eerste bewoners leefden  W van indian cove camping
Keys view  0,4 km  Fantastische uitzichten, wel omhoog maar rolstoel geschikt  Keys view
Oasis of Mara  0,8 km   Ontdek een echte oase midden in de droge omgeving  Oasis visitor center
Ryan ranch  1,6 km  Adobe structuren, en een oude ranchweg...  Ryan ranch trailhead
Skull rock  2,7 km  Skull rock, rivierbeddingen, let op neem genoeg water mee  Skull rock parking area

 

Kaarten en plattegronden

Onderstaand de kaart van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

    Joshua tree ParkmapJoshua tree Parkmap

 

Foto's