U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

North Cascades national park

 

Algemene informatie

De North Cascades liggen in het uiterste noorden van de staat Washington en lopen deels door in Canada. In dit berggebied vind je geen uitgebreid wegen netwerk en gemakkelijk begaanbare paden. Er loopt een goede weg om het park heen en hier en daar doorkruist de weg via bergpassen het gebied. De route via Diablo lake is werkelijk adembenemend mooi. Bij het grote publiek is dit park niet bekend vanwege haar ruige en onaangetaste natuur. Hoge bergtoppen met sneeuw, alpenweiden, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en ijsvelden kenmerkt het landschap. Wil je hier een aantal dagen doorbrengen dan zul je moeten backpacken. Er zijn 2-3 scenic routes die je met de auto kunt afleggen waardoor je de schoonheid en wildernis van het park kan ervaren. 

Klimaat

In de dit berggebied heerst een landklimaat en omdat het relatief hoog boven zeeniveau ligt valt er een groot deel van het jaar neerslag in de vorm van sneeuw. Van juni tot oktober is de sneeuw in de lager gelegen gebieden weg maar tijdens wandelingen door de bergen kan er zelfs in Juli nog sneeuw vallen boven de 1000 meter. De temperatuur in de lente en zomer is hier aangenaam maar het kan in de nacht nog vriezen. De oostzijde van het gebergte is wat gematigder qua temperatuur dan de westzijde. Er valt regelmatig neerslag en meestal is dat voor korte tijd heel hevig en is het een paar uur later weer droog. 

Activiteiten en Tijdsbesteding

Als je een backpacker bent en je hebt wat ervaring en een goed uithoudingsvermogen is dit een prachtig gebied om te verkennen. Let op, er is veel wildlife aanwezig waaronder poema's, grizzly beren en grote rendieren. Er zijn talloze dag en meerdaagse wandelroutes. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting bij je hebt voor de plots wisselende weersomstandigheden. Ben je geen backpacker dan is het park alleen zichtbaar vanaf de hoofdwegen rond en door het park. Hoewel een beperkt aantal wegen zijn het prachtige routes om te rijden met veel fotogenieke landschappen.

Verblijf

Leavenworth, Wenatchee en Whintrop zijn prima bergstadjes om te overnachten en bieden voldoende overnachtingsmogelijkheden. Let op dat je met een volle tank brandstof vertrekt, benzinepompen en restaurants zijn (behalve de bergdorpjes) behoorlijk schaars. 

Onze eigen ervaringen

Wij hebben het park bezocht in de lente van 2019 en hebben geslapen in de Best Western in Wenatchee. Prima hotel voor een goede prijs. Wij zijn geen doorgewinterde backpackers en hebben een 2 daagse scenic autorit gedaan. Everett - Leavenworth - Wenatchee - Chelan - Whintrop - Diablo lake - Everett. 580 km in 2 dagen met de meest fantastische uitzichten op onvoorstelbaar mooie natuur, een aanrader. Eind Mei lag er nog behoorlijk wat sneeuw op de berghellingen maar alle wegen worden prima schoon gehouden en waren al een tijdje begaanbaar. Let op de verkeersinformatie soms worden wegen afgesloten vanwege sneeuwval en een aantal wegen gaan pas half mei open voor verkeer. 

Kaarten en Plattegronden

Voor wandelroutes en plattegronden van de nationale parken verwijzen we naar de website van het betreffende nationale park. Hier vind je ook de meest actuele situatie en de beste tijden om het park te bezoeken.