U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rocky mountains 

 

Algemene informatie

De Rocky Mountains is het grootste gebergte van de VS. Het loopt van noord naar zuid, van Alaska tot aan New Mexico over ruim 4700 kilometer en verdeelt de VS in twee klimatologische helften. Deze splitsing noemen ze ook wel de continental divide. Het gebergte kent bijna 100 pieken boven de 3 duizend meter en veel van deze hoge bergen zijn onderdeel van het Rocky Mountain National Park. In het park komen enkel pieken voor van meer van 4 duizend meter hoog. Een prachtig natuur gebied vol van meren bossen, watervallen, kloven, groene canyons en wildlife. Beren, herten, kleine zoogdieren, bokken en berggeiten vindt je hier volop. 

De trail ridge road is een fantastische scenic route die je over de continental divide brengt en naar de hoger gelegen toppen en vlaktes brengt. Adembenemende uitzichten. Let op, tot laat in het voorjaar en vroeg in het najaar kan de weg afgesloten zijn ivm sneeuwval. Het park is het beste via de oostkant te benaderen, via Denver - Boulder - Estes park. Entree van het park is 20$ voor een auto met vier inzittenden voor zeven dagen toegang. De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo). Het park heeft een visitorcenter, ramger stations boekwinkel, souvenirshop, campingshop en een beperkte supermarkt. Toiletten zijn verspreid over het park maar behoorlijk zeldzaam gezien de grootte van het gebied. Zie ook de plattegronden onderaan deze pagina.

Klimaat

De beste tijd om het park te bezoeken is de periode half april tot half oktober, hou er in het vroege voorjaar en late najaar rekening mee dat wegen vanwege sneeuwval afgesloten kunnen zijn en zorg dat je sneeuwkettingen bij je hebt. Het is een hooggebergte dus neem bij wandeltochten en bezichtigingen altijd warme kleding mee voor de zekerheid. In gebergtes kunnen weerscondities (ook in de zomer) zorgen voor nare verrassingen. 

Het gehele jaar valt er tussen de 10 en 30 mm neerslag per maand met uitzondering van juli. Met gemiddeld 10 neerslagdagen per maand is het dus slim om beschermende kleding mee te nemen, er is een zeer hoge UV straling gedurende het gehele jaar maar specifiek in de zomer, dus goed insmeren. 

Activiteiten en Tijdsbesteding

De trailridge road en de Peak to Peak scenic route zijn  hoogte punten van het park. Je kunt deze scenic routes twee kanten oprijden afhankelijk vanaf welke kant je het park in wilt komen. Zie onderaan bij kaarten en plattegronden voor een gedetailleerde routebeschrijving. Daarnaast zijn er in het gehele park enorm veel viewpoints, het ene nog mooier dan de ander. Er zijn veel trails die je kunt lopen voor zowel gevorderden als beginners met veel of weinig hoogteverschillen. In de zomer een duik nemen in een meertje, of even je lunch nuttigen in een bergdal midden in de natuur? Het kan allemaal. Met gemak kun je hier 3-4 dagen doorbrengen om te wandelen en de natuur te bewonderen.

Verblijf

Aan de oostzijde van het park liggen Denver, Boulder en Longmont op goede afstand van de oost toegang van het park, wat ons betreft was aan deze kant van het park logeren ook de meest betaalbare, dichter naar het park of zelfs in het park betaal je vaak de hoofdprijs voor een accomodatie.  

Onze eigen ervaringen

Wij sliepen in Longmont (september 2017) in de super 8, ik ben geen fan van super 8 hotels en probeer ze meestal te mijden, maar dit hotel was prima verzorgt. We hebben de peak to peak scenic route gereden met de start in Black Hawk, volg de 119 en dan de 72 en dan de 7 via Estes Park Naar Lyons en uiteindelijk overnacht in Longmont. Hele mooie route veel wild gezien en gestopt bij het dorpje Nederland.

De dag erna hebben we de trail ridge road scenic route gedaan en daarna nog een mooie trail gewandeld. Let op, toen wij half september langs het zeer beroemde ski-oord Aspen in de San Juan mountain range reden werden we op 1800 meter al verrast met zware sneeuwval, hou hier rekening mee. Wij hadden drie dagen gepland in de Rockies, maar wij gaan daar zeker terugkomen en misschien wel voor een week. Persoonlijk vinden wij het een van de mooiste natuurgebieden van de VS, alsof het gisteren pas ontstaan is, zo puur en crisp.

 

Wandelingen (trails)

Omdat er zoveel trails zijn is het ondoenlijk om deze hier allemaal te noemen daarom hieronder alle trails per gebied in PDF formaat. Je kunt deze informatie ook vinden op de site van het national park. 

 

Bearlake trailsBearlake trails

Fall river trailsFall river trails

Kawunceeche ValleyKawunceeche Valley

Longs PeakLongs Peak

Lumpy RidgeLumpy Ridge

Wild BasinWild Basin 

 

  

 

Kaarten en plattegronden

Onderstaand een aantal kaarten van het park en de omgeving van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

ParkmapParkmap

Peak to Peak routePeak to Peak route

 

 

 

 

 

 

Foto's