U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Yellowstone

 

Algemene informatie

Yellowstone is wellicht het mooiste nationale park van de VS het is lastig om dit park te combineren in een rondreis zonder en honderden kilometers voor om te hoeven rijden. Maar het is de afstand meer dan waard. Geisers, onrustige modderpoelen, kleurijke watervallen, prachtige bossen, een enorm meer en de Yellowstone canyon maken dit park tot een onvergetelijke belevenis. Yellowstone ziet eruit alsof het "gisteren" geschapen is zo puur. Bizons en beren die je pad kruisen, elanden, allerlei (water) vogels maken de belevenis compleet.

Het park ligt in de uiterste noord-westhoek van de staat Wyoming vlak boven het Grand Teton national park. Toegang tot het park kost 30$ voor een week toegang voor een personenauto inclusief inzittenden.   De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo). Het park heeft een visitorcenter, boekwinkel, souvenirshop, campingshop en een beperkte supermarkt. En op verschillende plekken in het park zijn toiletten. Zie ook de plattegronden onderaan deze pagina. Het park heeft 5 ingangen aan de Noord, Noordoost, oost, zuid en de westkant.

Klimaat

Van oktober tm april kan het in de nacht en ook overdag stevig vriezen. Neerslag in deze periode is bijna altijd in de vorm van sneeuw. Alhoewel het park het gehele jaar is geopend zijn er in deze maanden behoorlijk wat wegafsluitingen. April tm september is de beste tijd om het park te bezoeken, hou er rekening mee dan in het vroege voorjaar er nog sneeuw kan vallen in de hoge gedeelten van het park. In deze periode is er behoorlijke zon zekerheid. Ook zomers kunnen de avonden en nachten behoorlijk fris zijn.

 

Activiteiten en Tijdsbesteding

Ga niet minder dan 4 dagen naar het park, het park is behoorlijk uitgestrekt en bevat veel mooie uitzichtpunten, trails en bezienswaardigheden. Alleen al een rondje langs een aantal geisers en thermische gebieden kost je zomaar 2 dagen. Yellowstone lake is echt adembenemend mooi en het rondje langs Roosevelt en het hoogste punt is ongekend. De wegen zijn prima maar zorg dat je voor het donker uit het park bent. Bisons, beren, herten, elanden grote vogels het steekt zo maar over en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Naast de bulderende waterval van de Yellowstone rivier staan of afdalen in de canyon, het is allemaal even spectaculair. Plan je bezoek goed zodat je vooraf weet waar je je tijd aan wilt besteden. Alles zien in een paar dagen is ondoenlijk, het ligt behoorlijk uit de route dus als je er bent, blijf er dan wat langer, je komt er waarschijnlijk niet veel vaker. 

Verblijf

In het park verblijven is echt geweldig, maar daarvoor moet je stevig in de buidel tasten. Hotelkamers van 250-400 dollar per nacht is niet ongewoon. De west ingang bij het plaatsje West-yellowstone en de noord ingang bij het plaatsje Gardiner zijn voor de meeste reizigers het handigst. In beide stadjes zijn prima hotels te vinden en als je vroeg boekt nog redelijk betaalbaar ook.

 

Onze eigen ervaringen

In juni 2016 hebben wij 5 dagen doorgebracht in Yellowstone, een fantastische beleving. We zijn 2x een half uur voor het licht werd het park in gegaan en gewoon de rondweg naar roosevelt afgereden. Daar kwamen we tot 4 keer toe bruine en grizzly beren tegen. Veilig in de auto gebleven en waar het kon even uitgestapt om een foto te maken. Wat ook heel mooi was waren de geisers, we hebben er drie bezocht waaronder old faithfull. Ga ook eens naar wat onbekendere geisers en haal als eerste een tijdentabel in het visitor center zo kun je handiger je route plannen en weet je ongeveer hoe laat je waar moet zijn. We sliepen in het Best Western inn, niet goedkoop, maar alles is redelijk prijzig rond Yellowstone. Wij gaan hier zeker nog eens terugkomen om de meer onbekende gedeelten eens te bekijken. 

Wandelingen (trails)

Hieronder een paar mooie trails die je kunt lopen, in totaal kun je bijna 1500 km aan trails lopen in Yellowstone dus het is ondoenlijk om alle trails hier te beschrijven.  Bezoek de website van het park als je uitgebreidere informatie hierover wilt. De Groene trails zijn gemakkelijk (als je nooit of niet vaak wandelt), de oranje trails zijn voor mensen die vaker wandelen en aan kleine hoogte verschillen gewend zijn en de rode trails zijn zware trails met grote hoogteverschillen. Let op, in yellowstone huist de grootste hoeveelheid beren en bisons. Blijf op paden en maak voldoende geluid zodat je een beer of bison niet verrast.

           Trail Afstand Beschrijving Startpunt
      Fairy falls    
 10 km        Bekijk de prachtige watervallen      Old faithfull
      Mystic falls      3,4 km  Kort maar behoorlijk zwaar, poelen en watervallen  Biscuit basin Boardwalk
Lonestar geyser  6,8 km      Gemakkelijke route naar een mooie geyser  Ten oosten kepler cascades
      Pelican creek  1,1 km      Door de bossen en langs het meer  Pelican creek bridge
     Cascade lake  8,1 km  Door bossen en weiden naar Cascade lake  Cascade trailhead
      Lost lake loop  4,6 km  Door bossen naar mooie vergezichten lopen  Achter Roosevelt lodge

 

 

Kaarten en plattegronden

Onderstaand de kaart van het park en de omgeving van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

  Yellowstone ParkmapYellowstone Parkmap

 

 

 

 

Foto's