U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zion

 

Algemene informatie

Zion ligt in de zuidwesthoek van de staat Utah. Het park wordt sterk beïnvloedt door de natuur van Zion Canyon. Een Canyon van meer dan 20 km lang en tot 790 meter diep. Je vindt hier mooie rotsformaties, prachtige valleien door water doorsneden en grillige vormen. Het park is het gehele jaar open maar kent soms sluitingen als gevolg van weersinvloeden. Er zijn delen waar je niet met de auto mag komen en in het hoogseizoen zul je het vervoer met de shuttlediensten moeten doen. Zij rijden af en aan en komen op alle stops en bijna alle trailheads. De shuttle diensten zijn gratis. Entree van het park kost 30$ voor een personenauto met inzittenden (7 dagen toegang).  De "America the beautiful pass" is van Toepassing (zie pagina reisinfo). Het park heeft een visitorcenter waarin een beperkte boekwinkel en een souvenirshop gevestigd is.  En op verschillende plekken in het park zijn toiletten. Zie ook de plattegronden onderaan deze pagina. 

Klimaat

De beste tijd om het park te bezoeken is in het voorjaar of najaar. In de zomer is het vaak warm en erg druk, het kan er in juni, juli en augustus gemakkelijk meer dan 32 graden worden. Gemiddeld valt er per maand 25 mm neerslag met 7 regen dagen gemiddeld per maand. De maand juni is hierop een uitzondering dan is er bijna geen regen van betekenis. In de winter kan het sneeuwen en de temperatuur kan zakken tot minus 5, heel streng vriezen doet het er bijna nooit. 

Activiteiten en Tijdsbesteding

Als je naar Zion national park ga dan ga je voor de mooie wandelingen, prachtige uitzichten en schitterende natuur. Zion is een beetje een lieflijk park. Vormen zijn wat milder, de rotsen wat ronder, de kleuren wat meer rood en geel. De wandeling naar de "narrows" moet je gedaan hebben fenomenaal! 

Verblijf

De beste verblijf plaatsen zijn Hurricane of Kanab. Hurricane is wat goedkoper en dichterbij. vanaf beide plaatsen is het prima aanrijden, Kanab is een uurtje en Hurricane 35 minuten. 

Onze eigen ervaringen

Wij hebben 1 dag doorgebracht in Zion in juli 2013 en dat is achteraf gezien te kort. Wil je de mooie plekken bekijken en de "narrows" lopen dan is het slim om minimaal 2 dagen voor het bezoek aan Zion uit te trekken. In de ochtend is het het minst druk, probeer weekenden te vermijden dan trekken alle Amerikanen ook massaal naar Zion. In Kanab sliepen wij in Aikens lodge een betaalbaar motel met superschone kamers en prima bedden. Wat een prachtige omgeving, wij gaan hier zeker nog eens terugkomen want die ene dag was veel te kort. 

Wandelingen (trails)

Hieronder de (dag) trails die je kunt lopen, er zijn ook nog meerdaagse trails, hiervoor heb je een vergunning nodig, meer informatie hierover vindt je op de site van het park. De Groene trails zijn gemakkelijk (als je nooit of niet vaak wandelt), de oranje trails zijn voor mensen die vaker wandelen en aan kleine hoogte verschillen gewend zijn en de rode trails zijn zware trails met grote hoogteverschillen. 

 Trail Afstand  Beschrijving  Startpunt
Watchman Trail
 5,3 km  Uitzichten op Towers of Virgin, Zion canyon en springdale  Canyon visitors center
Angels Landing trail  8,7 km   Vlak langs steile randen, flink klimmen, lastige paden  The grotto
Observationpoint trail  12,9 km     Dit is alleen voor zeer geoefenden, 6 uur stijgen en dalen  Weeping Rock
Parus Trail      5,6 km      Een geplaveid pad dat de rivier volgt   Canyon visitor center
Archeology trail  0,6 km   Kort maar steil klim je naar preshistorische resten van gebouwen  Tegenover visitor center
Lower Emerald pool trail  1,9 km  Korte afdaling die leidt naar de waterval en de pools      Zion lodge
Upper Emerald pool trail  1,6 km      Een zanderig en rotsig pad naar Upper Emerald Pool  Zion lodge
Kayenta trail  3,2 km  Verbind de grotto met de Emerald pool trails  The grotto
The Narrows trail  15,1 km  Zwaar maar prachtig, 8 uur lopen maar zeer de moeite waard  Temple of Sinawa
Grottto trail  1,6 km   Verbind de lodge met de grotto      Zion lodge of the Grotto
Weeping Rock trail  0,6 km  Kort maar steil onder overhangende druiprotsen   Weeping rock
Riverside walk trail  3,5 km  Mooie route langs de Virgin river en de bodem van een canyon  Temple of Sinawa

 

 

Kaarten en plattegronden

Onderstaand een aantal kaarten van het park en de omgeving van het park, de meeste trails en uitzicht punten zijn hier op aangegeven.

 

Zion Canyon MapZion Canyon Map  Zion ParkmapZion Parkmap

 

 

 

 

 

Foto's