U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

2013 West USA

Hieronder vind je de kaart van de route die wij hebben gereden in 2013. We zijn geland op Los Angeles airport en het rondje gestart in de richting van Palm Springs - Phoenix etc. Na Universal studio's hebben wij de laatste dagen nog een bezoek gebracht aan Seaworld en de USS midway (vliegdekschip als museum ingericht) in San Diego. 

Je kunt het rondje natuurlijk ook andersom maken of vanaf een andere plek starten door bijvoorbeeld op San Francisco te vliegen. Het rondje inclusief het heen en weer rijden naar San Diego is ongeveer 4000 kilometer. Wij hebben dit in 3 weken gedaan en dat is te doen. Het is natuurlijk afhankelijk hoe lang je op welke plek blijft. Hieronder zoals wij het hebben gedaan.

 

Dag             Activiteit Toelichting
Dag 1 Los angeles airport              Auto ophalen en naar hotel was 200km, advies,  slaap in de buurt van de luchthaven de eerste dag
Dag 2 Bezoek Joshua Tree park     Mooi park, maar ik zou er niet meer dan een halve dag aan besteden tenzij je er wilt hiken, maar let op zomers veel te warm. 
Dag 3 Reisdag naar Phoenix          500 km overbruggen
Dag 4 Tuben in Arizona Te gekke activiteit, met je familieleden op rubberbanden tussen de cactussen door drijven. Super leuk en ontspannend. www.saltrivertubing.com
Dag 5 Grand Canyon Geen tour doen, maar zelf ontdekken, onvoorstelbaar indrukwekkend
Dag 6 Antelope Canyon     Eerst met een jeep door de woestijn, dan de spelonken in met waanzinnig mooie lichtinvallen en kleuren zie ook Antelope canyon op onze state-parken pagina's
Dag 7 Zion National park     Hebben wij te weinig tijd in gestopt die park is zo mooi, helaas hadden wij maar 1 dag hiervoor in de planning opgenomen. 
Dag 8 Reisdag naar Las Vegas Droog, Droger, Droogst, Warm, heter, heetst...
Dag 9

Las Vegas

Bij de ticketboxen (groene huisjes) op de strip naast het Best western casino hotel kun je goedkoop kaartjes kopen voor een voorstelling. 
Dag 10 Las Vegas Bezoek ook eens de oude strip met freemontstreet (liefst als het donker is)
Dag 11 Yosemite National park Trails, bergen, meren, watervallen, beren  
Dag 12 Yosemite National park Neem voldoende water mee en laat geen eten in de auto achter (beren)
Dag 13 Reisdag San Francisco Via de Tioga pass (yosemite) richting de kust van San Francisco
Dag 14 San Francisco Alcatraz en de oude stad
Dag 15 San Francisco Shoppen en aan de pier zeehonden kijken, clam chowder eten (uitgeholde bol brood met ragout en allerlei vis)
Dag 16 Reisdag naar Hollywood/LA Wij hebben niet de kustweg genomen (scheelt een dag), hebben we spijt van gehad is een supermooie route
Dag 17 Universal studios Hollywood Echt gaaf zelfs als je niet van pretparken houdt, studiotour is geweldig, attracties zijn niets wat je in europa ziet. Superleuk. (wel kostbaar, koop een 2 day ticket, in 1 dag lukt het niet) 
Dag 18 Universel studios Hollywood     Tot een uur of 14.00 nog een keer genieten en daarna doorgereden naar San Diego (hele mooie en moderne schone stad)
Dag 19 Seaworld San Diego     Veel meer dan een dierenpark, spectaculaire stunt shows, waterworld, crazy machines, te gek.
Dag 20 USS midway  San Diego De USS midway is een vliegdekschip dat met pensioen is, vrijwilligers en ex militairen geven je daar een kijkje in hoe het op zo een boot toe gaat, er staan ook tientallen nieuwe en oude vliegtuigen, helikopters. Hou je van geschiedenis....doen!
Dag 21 Los Angeles Naar Los angeles airport en weer terug naar Nederland

 

 Overzichtskaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detailkaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de rode pijl om naar het reisverslag van deze reis te gaan.