U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dag 6 31 juli 2013
Antelope canyon

Vandaag dus staatje wisselen, van Arizona naar Utah en tussendoor Antelope Canyon bezoeken. Omdat highway 98 was afgesloten moesten we een 40 mijl omrijden. Geen straf, want het ging dwars door Navajo terrein, achter elke berg waar je overheen kwam bevond zich weer een nieuw vergezicht, kloven, ravijnen, toendra’s. De indianen waren kansloos tegen de amerikanen en ik weet nu waarom, ik ben gaan tanken bij een indiaans tankstation. (met pompen uit 1956 of zo) lekker ouderwets je nieuwe bak volgooien met gallons. Eerst je creditcard inleveren, voordat je de slang erin mag hangen want sinds  het landje pik dat de Amerikanen met de indianen hebben uitgehaald vertrouwen ze niemand meer. Toch waren ze super vriendelijk. Maar het duurt en het duurt en bij 42 graden heb je niet zo veel tijd om te wachten.  Sitting bull zat zelf achter de kassa,  een soort schuur aan de buitenkant, maar als je binnenkomt hebben ze echt alles, gekoelde drankjes, hopi-indianen souveniers .

Oke, hoeveel benzine wilt u, wat is dat dan voor een vraag weet ik wat, het streepje staat half, tja dan houden we het gewoon op 20 gallon (80 liter) wilt u hier even tekenen, ja maar als ik er nou maar 15 in krijg, no problem sir, komt u even terug, krijgt u de rest cash, pffff, warm  man. Oke, ik hou wel van rituelen, maar ik was ongeveer in staat om Winnetou zijn wigwam uit te rammen, wat een systeem. Intussen ongeveer 12 auto’s achter mij die ook aan het systeem mee moesten doen. 20 minuten om te tanken, in Japan bouwen ze 8 auto's in 20 minuten…blijkt nou, ze zijn de enige pomp in de wijde omtrek, tja dan heb je alle tijd, ze komen toch wel die klanten. Even nog een spreekwoordelijk vredespijp met hem gerookt en doorgereden. Aangekomen bij het boekingskantoorje voor de antelope canyon tour, neus laten zien en een 3 kwartier later zaten we achterin een pickuptruck.

Met de pickuptruck dwars door de modder/zand zooi naar de ingang van de canyon, lekker scheuren door het zand. Als ik mijn vinger in mijn oren stop, haal ik er nu nog zand uit. Met een Navajo indiaanse (die overigens wel het formaat van een Amerikaan had) door de kloof, supervriendelijk mens. Prachtig om te zien, zie de foto’s. Pap maak even een foto als ik op die rots zit, tuurlijk meissie, dus ik sta daar ongeveer met 20 mede klovers achter mij die staan te wachten uit beleefdheid om niet door de foto te lopen. Meiden... Na terugkomst nog een uurtje doortuffen naar Kanab, een prachtig mooi dorpje tussen de bergen in Utah. Hier wil je wonen, geen schreeuwende reclame borden van Coca Cola, subway of MC donald. Gewoon gemoedelijk en klein, maar om het dorp heen wel die bruinrode rotsen die boven het dorp uitsteken, prachtig.

Mooie kamers in Aikens lodge, met wifi, airco, zwembad, mega grote bedden en superschoon.  Even koffers uitladen en op zoek naar een restaurant, de eigenaar van  onze lodge raad ons Restaurant “Houston” aan. Oke, zag er wat simpel uit, maar het zat wel  vol, nou doe mijn zoon en mij maar een lekker Corona biertje. Wat zegt u of die kleine jongen wel 21 is…what the f…houston we have a problem, nou hij kreeg echt geen bier, in Utah zijn ze nog strenger, alleen op vertoon van paspoort. Tja wat doe je dan even teruggesjeesd, is maar 2 minuten met onze connexionbus. Ja hoor toen wel een biertje. Rare lui, natuurlijk stonden er hier ook weer steaks en spareribs op het menu dan offert mijn zoon zich natuurlijk op. Overigens is mijn dochter recordhouder spareribs eten.  Nu met een wijntje naast mij dit verhaal tikken en de foto’s via google drive veilig stellen. Morgen rustig aan, ontbijtje zoeken en dan een uurtje sturen naar Zion National Park. Daar nemen we de Bus-tour waarbij je bij elk mooi punt kan uitstappen, bezichtigen en foto’s maken. Daarna rijden we door naar een volgend hotel, moet nu onderhand zelf ook op de planning kijken, weet het niet meer uit mijn hoofd of zou dat door de pinot noir komen tot morgen.

 

Dag 7 1 augustus 2013
Zion National park

Geen ontbijt vandaag in Aikens Lodge, daar doen ze niet aan. In Kanab  (ziet eruit als een verlaten westernstadje)  bij restaurant “Houston” het ontbijt gepakt. Nou ik moet zeggen niet verkeerd, mijn zoon en ik hadden een “western breakfast” cowboys als wij zijn, moet dat wel lukken. Lekker man, Omeletje gevuld met groente, chutney erbij, toast, jam, koffie en gebakken aardappel?? Dat is dan weer jammer volgens mij hebben ze in usa een aardappel overschot, je krijgt ze overal bij. Mijn vrouw gebakken eieren met toast. Kaas en vleeswaren kennen ze hier niet. Mijn dochter had een pancake zo dik als een sjoelsteen, maar die was super luchtig en lekker. Jus d’orange voor haar erbij en die hoor je niet meer. Zij is nu ook recordhouder “pancakes happen voor Amerikaanse allochtonen” (want dat zijn wij hier tenslotte...) Slechts 3 kwartier in de auto, ook wel lekker voor een keer en naar Zion National Park. Wat een hele andere omgeving weer, persoonlijk vindt ik het nog mooier en ruiger dan de Grand Canyon. De kleuren, rotsen,  enorme pieken en kloven waar je dan langs het water tussen door loopt.

 

Je stapt gewoon op een bus en je stapt eruit waar je iets wilt bezichtigen of een trail wilt lopen. Overal parkrangers die je helpen met de weg wijzen, tips geven etc. We hebben twee trails gelopen. Een middelmatige (eekhoorns, fazantcondors) gelopen en een wat langere trail langs het water naar de kloof toe gelopen. Dat was best even afzien, het is hier nu rond de 38 graden en nauwelijks wind. We hadden ruim 4 liter water bij ons en op ¾ was het water gewoon op. Gelukkig zijn er op veel plekken punten gemaakt waar je vers water kan tappen. Dat klinkt niet ruig he vers water tappen daarom noemen ze dit in de VS Water Refilling Station. Mijn dochter hield haar ogen goed open want er stonden waarschuwingsborden voor tarantula’s. De spin op haar fiets vind ze al eng laat staan een tarantula. Gelukkig voor haar hebben we ze niet gezien. Wel veel grote hagedissen, chipmunks, eekhoorns, herten, 2x een condor en op het laatst nog een mooie slang. Kroop net voor de foto onder een boomstronk.

 

Door de afstanden lopen en hitte toch weer trek gekregen maar de kids hadden bij binnenkomst al gezien bij welke busstops restaurantjes waren. Even een broodje 95% hamburgers, friet, hotdog weet ik wat voor zooi meer, ik kan het niet meer aanzien. Gelukkig hadden ze ook verse broodjes met kip en tonijnsalade. Mijn vrouw een lekkere bak yoghurt met verse aardbeien. Lachen zeg, in de shuttlebus stapte een irritant Nederlands gezin in dat we al eerder waren tegen gekomen. Je kent ze wel, ze willen niets, tenzij het gratis is. Ik zweeds kletsen tegen mijn kids, die vervolgens in een stuip lagen (zodat zij niet wisten dat wij ook uit Nederland kwamen). Terug naar de auto met de shuttlebus, weer allemaal een litertje water uit de koelbox weg geklokt een half uurtje sturen naar Hurricane, ingecheckt, lekker schoon, koel en zoals je merkt  goede WIFI. Het is hier een uur later (UTAH) dus even chillen, foto’s veilig stellen en ergens een happie eten. Dat moet niet te moeilijk zijn want die Amerikanen hebben altijd trek. Aan de overkant bij JB”s  soort familie restaurant..jeeeehhh een saladebar…zijn ze in de war……..Lekker eten, steak, gepofte aardappel , mais, champignons kijk dit is een kok die het snapt, kregen appeltaart uit eigen keuken als toetje aangeboden, super betaalbaar en smullen.

 

Dag 8 2 augustus 2013
Viva Las Vegas

Het uur tijdverschil hebben we gebruikt om lekker uit te slapen, rond 10 uur reden we naar Las Vegas, broodjes bij de Walmart gescoord voor ontbijt en lunch. Eerst een stuk door de bergen, daarna het dorre droge land van Nevada in.  Ruim 2,5 uur en nog even tanken onderweg. Na 2 uur doemde er vanuit de kale vlakte de toren van Stratosphere op. Zo apart dat je vanuit het niets opeens een schreeuwende stad ziet opdoemen. De tomtom zei na een wirwar van snelwegen met 7 rijen vol met auto’s ”bestemming bereikt” ja mooi niet, we staan midden op een kruising op de strip. Rondje gereden, paar verkeersovertreding gemaakt toen een officer van de state patrol aangehouden, die zei dat we compleet aan de verkeerde kant van de snelweg zaten. Lekker dan, het voelde al niet goed. Na vragen en uitproberen ja hoor, het casinohotel gevonden waar wij twee kamers hadden geboekt.

Mijn zoon en ik naar de balie, ja wij komen lekker op tijd he, maar we hebben dan ook gereserveerd eh ja, maar u heeft de boeking geannuleerd, wat? Geannuleerd, mooi niet, mag ik de manager spreken (werkt hier altijd als er iets niet in orde is). Kijk daar heb je wat aan, zij vond twee prima kamers en verder geen probleem, alleen de prijs, die was twee keer zo hoog als mijn originele boeking. Kijk dan wordt het zwart voor mijn zoons ogen, beginnen zijn lymfklieren extra te produceren en gaat het bloed iets sneller stromen. Zijn ze nou helemaal besodemietert, ik ga ze aanvechten, 17 slechte recensies schrijven, ik stuur moskovitz…..Rustig nou jongen….ik mocht nog wel op mijn eigen mobiel even naar booking.com bellen, wat een service dat ik dat zelf mag. Stop die twee hotelkamers maar in je….. Wij naar buiten, mijn zoon had intussen de Wificode van het hotel, dus op de parkeerplaats laptop open en opzoek naar een hotel. Kijk hier een Super 8 hotel 5 km van de strip, nog dichterbij ook, geboekt en toen er naartoe gereden, helemaal prima. Omdat we hier een balkon hadden en het nog vroeg was, maar even de was doen, geen wasmachines hier dan maar even ouderwets met de hand. Eh waar hangen we het op? Moesten toch drinken bij de supermarkt halen, gelijk knijpers, waspoeder en een lijntje om het op te hangen in het basketje gooien. Wij gaan wel even jongens, gaan jullie maar even chillen.

Walmart adres op de laptop gevonden en in de tomtom gezet, ik met mijn vrouw er naar toe, eerste kruising, omleiding, tweede kruising, opgebroken na ongeveer 20km rijden jaaaa de supermarkt, toen weer terug, ga hier linksaf, bij de volgende kruising naar rechts, mooi, sta ik voor de vertekhal van het Las vegas Airport met die auto. 3 parkeergarages doorgereden, stoepje gepakt en twee palmbomen ontweken, uiteindelijk waren we er. Even wat spul gewassen en aan ons lijntje op het balkon gehangen, is hier 40 graden in de schaduw, dus je kijkt het bijna droog. De kids hadden inmiddels de route voor de “strip” bepaald, met een kaart hadden ze alle punten aangemerkt. Eerst naar china town, lekker chinees eten. Wat een stelletje pekingeenden, in chinatown. Eh ja, ik wil graag kip met cashew noten, eh zit daar rijst of zo bij, nee daar zit niets bij, maar dan bestel ik t er toch bij, nee dat kan niet. Ik heb nog nooit in een restaurant gezeten waarbij de bediening uit ontsnapte chinese psychopaten bestond. Ze liepen er ook bij als of elk moment de wereld kon vergaan. Wat we kregen was wel lekker, maar we kregen het eten om de 5 minuten en niet tegelijk, en mijn eten waren ze helemaal vergeten. Ik boycot de chinees minstens voor een paar maanden vanaf nu.

 

Daarna naar de strip, je kunt met de bus, de monorail of met de taxi he wij zijn hollanders he we gaan gewoon met de auto, Wesley had uitgevonden dat je achter Ceasars palace gewoon mag parkeren, nog gratis ook, bijna geen hond die dat doet omdat je wel de rode loper inrit moet nemen naar het hotel, maar er net voor rechtsaf de parkeergarage induikt, briljant. Wij de auto neer gezet en naar de drukte, hoezo druk op 3 oktober in Leiden nou dan ben je nog nooit in Vegas geweest. Eerst naar de piratenshow van het Mirage hotel afgelast, teveel wind (ze werken met vuur) die moeten we dus morgen doen. We kwamen langs de Vulcano show waarbij een rotspartij als een vulkaan erupteert. Hartstikke mooi, toen naar de fountains op Bellagio, muziek met een mega waterspektakel, verbluffend mooi. Toen in het bellagio hotel en casino ging mijn zoon een gokje wagen samen met mijn vrouw, ik heb ze afgepast geld meegegeven, want mijn vrouw zou met gemak ons vakantiebudget op Rood zetten bij de roulette. Ik met mijn dochter naar starbucks, lekker ijskoffie drinken. Wel fijn dat je af en toe gewoon een hotel in kan lopen of een casino, kom je lekker bij vanwege de airco. De gokkers waren snel door het geld heen en toen ik ze geld gaf voor ook een ijskoffie, wilde die twee dat gaan vergokken…nee..nee… ik wil het bonnetje van starbucks zien. (ik ging even met mijn dochter naar het beatles winkeltje)

 

Nog wat straatartiesten gezien, naar de eiffeltoren geweest, was niet open, morgen dan maar en rond 12 uur moe weer naar de auto. Terug naar het hotel. Eerst maar uitslapen, morgen in ieder geval, de Eiffeltoren in, de kaartjes op halen (musicalkaartjes voor jersey boys gekocht via internet), piratenshow, naar de M&M store/museum, Madame Tussaud staat ook op het programma, en nog wat zaken….wordt weer een lange drukke dag, maar je bent tenslotte niet elke dag in Vegas.

Dag 9+10  3 en 4 augustus 2013
Las Vegas en Bishop

Voor alle volgers, sorry dat er gisteren geen reisverslag was, het was te laat om nog te typen. Vegas never sleeps en daar hebben wij even aan meegedaan. Vrijdagochtend om 10.00 ur het motel verlaten met de auto, en bij een cubaanse danstent het ontbijt genuttigd, omdat we vlakbij de stratosphere zaten (zie foto), zijn we daar eerst maar eens in gegaan, met een lift met 3 verdiepingen per seconde naar de top en dan daar het dak op, 300 meter, prachtig uitzicht over Vegas, overigens weten ze daar ook hoe ze met jouw dollars moeten omgaan. Maar even niet meegedaan aan de attracties op de top, je kan er naar beneden springen aan een kabel, je kunt in een soort vrije val van de top tot het bezoekersdek, je kunt met een soort karretje over de rand geschoten worden en je kunt in een soort grijparm boven de 300 meter naast het gebouw hangen. Ik kreeg al pijn in mijn buik bij de gedachte. De vrouwen in mijn gezin niet, die doen net of ze een tropisch plantje zien groeien op 300 meter hoogte, zo buigen ze voorover, was blij dat ik weer op de begane grond stond. Vandaar uit met de auto naar downtown Vegas, parkeren bij Ceasars Palace, hey pap, wel dichtbij parkeren he anders moeten we vanavond zo’n eind lopen, ik kom aanrijden, derde plekje vanaf het casino gaat er eentje weg. In het paris hotel de kaartjes ophalen voor de voorstelling Jersey Boys voor die avond.

 

Toen naar de M&M store, leek ons leuk, 4 verdiepingen met de meest achterlijke dingen in M&M style. Op de vierde verdieping zelfs een Nascar (raceauto) in M&M style. T-shirts, Vrijheidsbeeld dispensers, handdoeken, snoep, sleutelhangers you name it. Natuurlijk wat M&M geproefd en daarna zakje getapt, soort benzinepomp met M&M idee. Mijn dochter heeft lipgloss van M&M, je ziet het niet alleen, je ruikt het ook, alsof iemand met chocoladevlokken staat te strooien als ze het op smeert. Inmiddels was het half vier, en 12 waterflesje verder, als je een half uurtje op de strip loopt, ga je dood van de dorst, gelukkig proberen allerlei figuren spa flesjes van een halve liter aan je te verkopen voor een dollar, doe dat maar, zij blij, wij ook. Behalve spa flesjes willen ze je ook meisjes verkopen voor een uurtje, nou doet u mij maar alleen 4 flesjes water, het is al warm zat. Even wat eten zat er niet in, alleen 8 sterren restaurants, dus kwamen we uit bij de Panda-express, super lekker aziatisch eten ala macdonald formule. Vorkje geprikt en daarna helemaal de strip teruglopen naar het “Venezian hotel” want daar tegen over zat madame Tussaud en wilde mijn dochter graag heen. Even op de kaart gekeken, dat is 30 minuten lopen, tja dat gaan we dus niet doen in die hitte, vinger omhoog  "Taxi" dat was lekker, voor 14 dollar in 5 minuten waar we wezen moesten, was het meer dan waard, je wordt stapelgek van de warmte. Mijn dochter en ik naar Madame Tussaud’s en mijn zoon en vrouw in stijl gokken in “the venezian” hotel. Om het hotel varen gondels, soort klein venetie. Ik heb ze 40 dollar mee gegeven en wij zijn naar Madame Tussaud’s gegaan.

 

Rond half zes hadden we wel genoeg wassen beelden gezien en zijn wij de gokkers gaan zoeken in het Casino van “the Venezian”. Kansloze operatie natuurlijk zo enorm groot maar opeens zagen we ze toch bij het rad van fortuin zitten, nog 7 dollar tegoed en zij zette weer in, 51 dollar dat is 11 dollar winst, cashen. Als een speer naar het “Paris Hotel” want in het theater van dit hotel hadden we kaartjes voor de musical “jersey boys”. Eerst nog even wat flesjes water scoren kijk een kioskje voor het hotel, daar verkopen ze vast ook water en drankjes mag ik 4 flesjes water, dat is dan 14 dollar, ik dacht te horen dat ze 4 dollar en 10 cent vroeg, dus ik vroeg voor de zekerheid 14 dollar?? Yes, 14 dollar sir, oke, mag ik dan mijn briefje van 20 terug, u mag ze houden. 14 dollar, heeft u  koorts of zo, als ik naar buiten loop en het bij straatverkoper koop, heb ik voor 14 dollar vier flessen ijskoud water, een blondine met D-cup en een happy end, ben je door de hitte bevangen. Zij in de stress, blijkbaar was dit het eerste weerwoord dat ze in haar loopbaan had gehad. Mijn zoon  trok een sprintje naar de overkant, scoorde vier flesjes voor 4 euro en het theater in. Wat een ongelofelijk mooie voorstelling, mooi gezongen, goed verhaal en veel humor, nu weet ik weer waarom ik van wat oudere muziek houdt, die is gewoon beter.

 

Na de voorstelling naar de fonteinen van Bellagio, daar kun je niet genoeg van zien, dat is zo indrukwekkend, daarna naar “the pirates of ti”  (treasure island) twee oude galjoenen met piraten, vuurwerk, halfnaakte dames en een leuk verhaal. Nogmaals wat water weggeklokt. Toen moesten we nog bij “Ceasars Palace” de auto halen, mijn zooen en ik sprintje getrokken, toch nog 20 minuten lopen, afgesproken waar de dames klaar moesten staan en hen opgehaald, naar het Motel en pitten. 10.30 uur vandaag (zaterdag) klaar staan met de koffers, alles inladen, nog even een cubaans ontbijtje eten in het tentje een blok verder en dan 281 mijl (ruim 400 nog wat km) door “Dead Valley” op weg naar Bishop, ons motel om Yosemite park zondag te bezoeken, maandag slapen we in het park, dus dit is voor een nachtje. Auto vol gegooid met benzine en 4,5 uur sturen door 45 graden droogte, droogte, droogte, verlaten soort toendra met in de verte overal bergen en er komt geen eind aan, benzine pompen???  Uiteindelijk aangekomen bij ons motel,  schoon, koel, goede bedden en internet (al doet ie het vaker niet dan wel…..….) Bij de Mexicaan in het dorp lekker gegeten en een biertje gedronken (onze kleine jongen moest zich ook hier weer legitimeren). En nu half negen in de avond dit berichtje typen.  Morgen een uurtje rijden naar Yosemite, met de hele verhuishandel weer achter in de auto, want  we overnachten in een “lodge” in het park. Op zoek naar beren ik wil er nu wel een zien ook we hebben zat pootafdrukken en hopen stront van ze gevonden, maar nog geen beer gezien, ook geen beren op de weg gezien.

 

Ga naar dag 11 van deze reis