U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Reispapieren voor de Verenigde Staten

  • Alle reizigers, inclusief kinderen dienen een eigen paspoort te hebben, kinderen kunnen niet meereizen op het paspoort van hun ouders
  • Alle reizigers dienen zich voor vertrek te melden via het z.g. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) hier kunt u dit aanvragen
  • Per juli 2014 is het verplicht om op de luchthaven aan te tonen dat uw electronica werkt, een nieuwe regel van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA die bedoeld is om te voorkomen dat er bommen in telefoons en laptops vervoerd kunnen worden.
  • In het vliegtuig krijgt u een wit douane-aangifteformulier (Customs Declaration) uitgereikt U levert het formulier bij de 1e douanepost in.
  • Zorg dat u bij de douane in de goede rij gaat staan die bestemd is voor buitenlanders tenzij u een Amerikaans staatsburger bent, de rij waar boven staat “Citizens/Residents” is alleen voor Amerikaanse staatsburgers.
  • Blijft u langer dan 90 dagen in de VS, dan dient u een visum aan te vragen
  • U mag niet via het ESTA-programma reizen naar de VS indien u ernstig ziek, drugsverslaafd, veroordeeld bent geweest met in totaal meer dan 5 jaar gevangenisstraf, een spion bent of wilt werken in de VS. Vraag indien u twijfelt altijd even na bij het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam

 

America the Beautiful pass

Deze pas geeft een jaar lang onbeperkt toegang tot alle Nationale parken van de VS en tot alle gebieden die beheerd worden door het Bureau of Land Management, USDA forest service, The Federal Recreation lands en The fish and wildlife service. De kaart kan gebruikt worden door twee families, op de achterkant van de kaart is plek voor twee handtekeningen, de pas is alleen geldig als de handtekening is ingevuld. 

De pas kost 80 dollar en kun je hier kopen. De pas is 13 maanden geldig, de maand waarin hij wordt gekocht + 12 maanden.

 

 

 Op marktplaats worden deze passen rond de 40 euro aangeboden. Let op dat er nog wel 1   handtekeningen vakje leeg is voor uw handtekening.

 

 

Auto en Camperverhuur

Autoverhuur in de VS is goed geregeld, meestal word je met de shuttlebus van het autoverhuurbedrijf naar een plek op 5 minuten afstand van de luchthaven gebracht en haal je daar je auto op. De auto is altijd compleet verzekerd (dat is een wettelijke verplichting) wel kun je zelf nog verzekeringen voor inzittenden, wegenwachtservice (roadassistance), glasschade en verlies van sleutels afsluiten. 

Als je een flinke rondrit gaat maken is de wegenwachtservice geen overbodige luxe, vaak kom je in gebieden waar de afstanden heel groot zijn en de kosten van een sleepdienst dus behoorlijk kunnen oplopen. De maten van de auto en het uitrustingsniveau zijn behoorlijk luxe. Zo hebben veel auto's 4-wheel drive en zijn de auto's net even een maatje groter dan in Europa. Een standaard middenklasser zult u ervaren als een hele grote auto. Campers zijn er in alle maten en vormen en hebben een "full hookup" systeem en kunnen vaak meerdere dagen zonder water en stroom omdat ze vaak zijn uitgerust met aggregraten. 

Het huren van een camper is behoorlijk aan de prijs, tel daar bij op dat je ook elke nacht voor je camping of RV-park 20-45 dollar kwijt bent.
Het is bijna altijd veel goedkoper om een flinke auto te huren en hotels en motels te boeken, maar dit hangt natuurlijk ook van de samenstelling van je reisgezelschap af. 

Alamo, Dollar, Sixt of Avis zijn prima autoverhuurders.  Roadbear-RV, El monte-RV en Cruise America verhuren veilige en luxe campers.
Natuurlijk zijn er nog veel meer bedrijven maar lees goed de kleine lettertjes voor de voorwaarden. (km-vrij, eigen risico etc.) Wil je besparen op je autohuur boek dan zo vroeg mogelijk, annuleren is bijna altijd gratis tot 24 uur voor aankomst en betalen doe je pas bij aankomst dus je loopt geen enkel risico. Check een weken voor vertrek nogmaals de tarieven, annuleren en opnieuw boeken kan vaak honderden dollars schelen. 

 

 

 Een navigatiesysteem huren bij de autoverhuurder voor bijv. 3 weken kost ongeveer $ 200. Bij superstores als de Wallmart (zit door de hele VS) koop je al een systeem voor minder dan $100. (Stemmen zijn dan wel engels natuurlijk)

 

Hotels/Campsites

Campings en RV-parks zijn er volop in de VS. Klik hier om een camping of RV-park te zoeken. Hotels en Motels zijn gemakkelijk te boeken via sites als booking.com of expedia.nl. Deze twee hebben echt de grootste keuze. 

De waardering van verblijven is gelijk als in Europa, ook in de VS werken ze met 1 tot 5 sterren. Amerikanen zijn luxe gewend en dat merk je aan de grote van de kamers, grote flatscreen, ijskast, magnetron, goede wifi en vaak enorme bedden. Een queensize bed is ongeveer 150 x 200 cm een King size bed is 190 x 200 cm. Veel kamers hebben 1 kingsize bed of een dubbel queensize bed deze laatste biedt dus 4 slaapplaatsen.

Elk hotel of motel is voorzien van een ijsmachine, in kleine hoeveelheden is het toegestaan om je koelbox hiermee te vullen. Ideaal om alles tijdens je reis koel te houden. Alle supermarkten verkopen koelboxen (coolers), al vanaf $5. 

 

 

Boek hotels maanden van te voren indien mogelijk, in sommige gebieden is de beschikbaarheid beperkt en de laatste kamers kosten vaak het meest. Zorg dat je gratis kunt annuleren, reisplannen kunnen altijd wijzigen en vaak vind je nog een betere aanbieding tegen een lagere prijs. Dus check je boekingen af en toe en kijk of je betere deals kunt sluiten.

 

 

Uit eten

Amerikanen beleven uit eten op een andere manier dan wij europeanen. Alles draait om snelheid. Men probeert je zo snel mogelijk te helpen en vaak sta je na een klein uur al weer buiten. Ook vragen ze je vaak tijdens je hoofdgerecht of je nog een desert wilt, zeg je nee, dan krijg je de rekening vaak voordat je hoofdgerecht op is. Dit is geen onbehoorlijk gedrag het is de gewoonste zaak van de wereld in de VS. In de prijzen op e menukaart zijn fooien en belastingen niet mee gerekend. De belastingen verschillen per staat en bedragen tussen de 3-9%. Bedienend personeel verdiend vaak een extreem laag basis salaris en 12-17% fooi is niet een ongebruikelijke standaard. 

 

    

 

         Gebruik Tripadvisor.nl om lekkere en betaalbare restaurants te vinden op de plek waar je overnacht. Je kunt hier             alvast de menukaart inzien en handig indien je bepaalde voorkeuren of allergieën hebt.   

 

Betalen

Amerika is het land van het plastic geld en je kunt werkelijk overal met je creditcard betalen. Toch is het handig om ook wat dollars in cash te hebben. Er zijn veel wandelroutes en kleinere state parks waar je het toegangsgeld in een soort brievenbus moet stoppen. Debitcards zijn over het algemeen niet erg populair. Wij raden het gebruik van een visa of mastercard aan. Bijna overal moet je je pin-code intoetsen bij het gebruik van je creditcard. 

 

 Wist je dat je ook geld kunt storten op je creditcard, de procedure hiervoor is per bank anders. Heel handig als je het maximum bedrag van je creditcard bereikt hebt of gaat bereiken. LET OP: als het maximum van je creditcard 5.000 euro is bijvoorbeeld en je stort er 1.000 euro bij dan ben je slechts verzekerd voor verlies en diefstal voor het maximum van 5.000 euro. Dus wacht even met storten tot het saldo onder de 5.000 euro is gezakt.

 

Pas op voor beren. 

In grote delen van de VS heb je kans dat je een beer tegenkomt, beren zijn schuchtere dieren en in de meeste gevallen zal de beer meteen wegrennen. Wanneer de beer echter blijft staan en zich op zijn achterpoten zet, betekent dat nog niet dat hij je zal aanvallen. Hij wil je gewoon beter kunnen ruiken. Beren zijn schuchtere dieren en worden het liefst met rust gelaten. Zorg er steeds voor dat een beer weet dat je in de buurt bent. De meeste ongevallen met beren gebeuren immers doordat een beer schrikt en in paniek raakt. Als hij zich van jou bewust is, zal hij jou zoveel mogelijk uit de weg gaan. Maak voldoende herrie, maak je groot, ga met meerdere mensen bij elkaar staan, gooi stenen etc., dan ben je een stuk imposanter dan als individu. Een beer klimt sneller in een boom dan een mens dus dit geen goede vluchtroute. NIET WEGRENNEN, ren nooit weg voor een beer, dit triggert direct zijn instinct en hij zal je zien als prooi. Mocht de beer je toch te pakken hebben blijf dan doodstil liggen. Meld beer-incidenten altijd aan de rangers in het park. 

 

   Bij de betere kampeerwinkels kun je berenfluitjes, berenbelletjes en bearspray kopen. De fluitjes en belletjes        dienen om beren bij je uit de buurt te houden, mocht het onverwacht toch misgaan is de bearspray je laatste redmiddel. Let op, de bearspray is in sommige parken of wandelroutes verboden. De fluitjes en belletjes zijn wel handig en mogen wel gewoon in de bagage dus deze kun je vooraf in Nederland kopen. Bearspray wordt verkocht in Amerika en Canada en mag niet in de vliegtuig bagage. De prijs van een bus ligt rond de 35 dollar.